جشنواره فیلم کوتاه در حال بدل شدن به حیاط خلوت برخی جریانهای دلالی و سیاسی در حوزه فرهنگ و هنر است از حضور «حسین فریدون» در مراسم اختتامیه دوره سی و چهارم گرفته تا حضور «علیرضا سمیع آذر» مدیر حراجی تهران بهعنوان مدرس نشستهای تخصصی فیلم کوتاه!.
سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با نمایش آثار از روز جمعه ۱۸ آبان ماه درپردیس ملت شروع به کار کرده است. این دوره از جشنواره با حاشیه توقیف و سانسور ۵ فیلم کوتاه همراه بود. حاشیهای که در نهایت منجر به نامه نگاری بیش از ۲۰۰ فیلمساز فیلم کوتاه به وزیر ارشاد و درخواست آنان برای اکران بدون ممیزی و سانسور فیلمهایشان در جشنواره بود، که ظاهرا این درخواست با موافقت مدیران وزارت ارشاد استجابت شده و این آثار قرار است بدون سانسور و ممیزی برای مخاطبان در سینما نمایش داده بشوند!.
اینکه چطور عدهای از مدیران سازمان سینمایی آثاری را مشمول ممیزی دیدهاند و از طرفی مدیرانی دیگر همراه با فیلمسازان شده و در خواست رفع ممیزی دادهاند خودش از عجایب روزگار است. اما آیا این تنها نکته عجیب و حاشیهای جشنواره است؟. خیر!. عجیبتر از اینها حضور افراد بی ربط و خارج از حوزه فیلم کوتاه مثل «علیرضا سمیع آذر» در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه است.
سمیع آذر کیست؟
علیرضا سمیع آذر فارغ التحصیل رشته معماری از دانشگاه تهران است و از رساله دکترای خود در زمینه معماری در دانشگاه مرکزی انگلستان دفاع کرده است. سمیع آذر در دوره اصلاحات، مدیر موزه هنرهای معاصر تهران شد. همچینین به پاس آنچه خدماتی وی در نشان دادن فرهنگ فرانسه خوانده شد، نشان افسری نظام هنر و ادبیات دولت فرانسه را از این کشور دریافت کرد. او همچنین نشان طلای انجمن ملی هنر آمریکا را به پاس تلاشش در تشویق و گسترش هنر دریافت کرده است.
نقش فرانسه در تقابل فرهنگی با ایران
نکته قابل توجه دیگر در این جشنواره حضور ۱۲۰ فیلم کوتاه از کشور فرانسه در این رویداد است که بیشترین تعداد آثار خارجی در این جشنواره محسوب میشود. فرانسه کشوری است که بیشترین دخالتهای فرهنگی و جریان سازی فرهنگی را علیه کشور مان در این سالها داشته است. تا جایی که هنرمندی مثل «حسین علیزاده» حاضر نشد نشان شوالیه را از این کشور دریافت کند.
ارسال نظر